Pasaulyje pristatytas penktos kartos legendinis „Grand Cherokee” visureigis

01 October 2021

80 metų jubiliejų minintis legendinių „Jeep“ gamintojas vakar pristatė penktosios kartos „Grand Cherokee“ automobilius, aprūpintus pažangiausiomis technologijomis miestui, nauju dizainu ir specialiai bekelėms kurtu „Trailhawk“ modeliu, o taip pat – hibridine jėgaine, leidžiančia mieste jį eksploatuoti tik elektra.

Vairuotojai galės rinktis net iš penkių skirtingų „Grand Cherokee“ komplektacijų: „Laredo“, „Limited“, „Overland“, „Summit“ ir specialiai bekelėms kurtu „Trailhawk“ ar prailgintos „Grand Cherokee“ versijos su trimis sėdynių eilėmis, su skirtingais varikliais.

„Tai viena ilgiausiai lauktų gamintojų naujienų, kuri mūsų šalį pasieks jau kitų metų pradžioje. Tad žengiame į aštrią konkurenciją su kitais visureigiais, siūlydami pažangiausias technologijas, išskirtinį dizainą, prabangą, vairavimo komfortą, nepriekaištingai dirbančią 4×4 ratų sistemą ir itin patrauklias eksploatacijos sąnaudas, siekiančias ir nulinę emisiją“, – sako „Jeep“ atstovybės vadovas Lietuvoje Arnoldas Ardzevičius.

Jo teigimu, su šiuo debiutu atverčiamas naujas „Grand Cherokee” istorijos puslapis – automobiliai tampa gerokai draugiškesni aplinkai, juose montuojamos hibridinės beveik 380 AG dviejų tipų jėgainės, leidžiančios vien elektra įveikti 40 km atstumą, o trys skirtingi eksploatacijos režimai – hibridinis, elektrinis ir e-save leis automobilį eksploatuoti miesto režimu itin mažomis kuro sąnaudomis.

„Tai antrasis gamintojo kūrinys po naujojo „Wrangler“, su tokia elektrine jėgaine, kuri montuojama tarp greičių dėžės ir vidaus degimo variklio“, – sako A. Ardzevičius.

„Grand Cherokee“ bus diegiamos naujos kartos keturių varomų ratų sistemos „Quadra Trac 1“, „Quadra Trac 2“ ir „Quadra Drive 2“, hidraulinė išmani pakaba „Quadra lift“, leidžianti pakelti automobilį net į 28,7 cm aukštį bei įveikti 61 cm gylio vandens kliūtis. Visuose modeliuose bus montuojamos automatinės 8 pavarų dėžės.

Naujieji „Grand Cherokee“ JAV rinkoje debiutuos komplektuojami su keliais skirtingais varikliais: 2 ltr tūrio keturių cilindrų varikliu su dvejomis turbinomis, hibridine jėgaine su vidaus degimo ir elektriniais bei galingiausiu – legendiniu V8 cilindrų, 5,7 ltr tūrio, išvystančiu 375 AG varikliais. „Grand Cherokee” taip pat bus montuojami ir 3 ltr tūrio benzininiai V6 tipo varikliai.

Visureigiai bus aprūpinti pažangiausiomis saugos sistemomis – vaizdo kameromis, kliūčių jutikliais, eismo kontrolės, pėsčiųjų identifikavimo, eismo linijų stebėjimo, naktinio matymo kameromis. Taip pat ypatingais multimedija sprendimais – 25,4 cm dydžio liečiamu ekranu priekyje, padedančiu sekti automobilio eksploataciją ar eksploataciją elektros rėžimu, dviem ekranais po 25,6 cm gale sėdintiems, „Apple Car Play“ ir „Android Audio“, bevieliu mobilių įrenginių krovimu, WIFI ir 17 garsiakalbių 950 W Macintosh audio sistema.

Automobilio interjere naudojama speciali oda, aliuminio ir medžio apdailos detalės, itin aukštos kokybės valdymo įrenginiai.

Naujuosius „Grand Cherokee“ JAV rinkose bus galima įsigyti jau nuo kito mėnesio, o Europoje – nuo kitų metų pradžios. Pasaulyje „Grand Cherokee“ yra parduota daugiau 7 milijonai automobilių, šie modeliai yra laikomi vienais geriausiai vertinamų visureigių.