Lietuvoje debiutuos atnaujintas „Jeep Compass“

22 September 2021

Prieš daugiau nei 14 metų legendinių „Jeep“ visureigių gamą išplėtęs ir pasaulinio pripažinimo sulaukęs 4×4 visureigių automobilių klasei priklausantis „Compass“ modelis, netrukus gatvėse pasirodys atsinaujinęs ir dar pažangesnis. Anot gamintojo atstovų Lietuvoje, naujasis „Compass“ –  tai viena iš 80-metį skaičiuojančio „Jeep“ prekės ženklo versijų, kuri išsiskirs naujesniu dizainu, dar geresne vairavimo patirtimi bei inovatyviomis technologijomis. Kartu su juo, „Jeep“ gamintojo klientams bus pristatyta ir pirmoji Baltijos šalyse lojalumo programa „Wave“.

„Atnaujintas „Jeep Compass“ apjungs autentišką „Compass“ dvasią, miesto gyvenimo ritmą ir bekelės „Jeep“ būdingą tvirtumą“, – sako oficialios „Jeep“ atstovybės Lietuvoje vadovas Arnoldas Ardzevičius.

Netrukus rinkose debiutuosiančius „Compass“ bus galima rinktis su trimis skirtingais varikliais ir nors šie pasižymės mažesnėmis degalų sąnaudomis bei emisija, tačiau nepraras tikrojo „Jeep“ našumo. Benzininis 1,3 ltr darbinio tūrio variklis išvystys net 150 AG, 1,6 ltr dyzelinis – 130 AG, o su hibridine jėgaine, naujojo „Compass“ bendroji galia, kartu su visų varomųjų ratų sistema sieks iki 240 AG.

„Šis „Jeep“ kūrinys skirtas ne tik „pragmatiškiems svajotojams“, bet ir tiems, kurie kasdienes keliones nori papildyti išskirtine vairavimo dinamika bei komfortu. Tai vienas geriausių pasirinkimų ieškantiems pusiausvyros tarp racionalumo, laisvės ir nuotykių“, – sako A. Ardzevičius.

Naujasis „Compass“ bus aprūpintas pažangiausiomis pagalbos sistemomis – bendra II lygio autonominio važiavimo sistema ir ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) sistemomis, kurias sudaro adaptyvi pastovaus greičio palaikymo kontrolė, autonomiškai padedančia prisitaikyti prie greičio pasikeitimų eismo juostoje ir automobilio priekyje. Taip pat išmanusis greičio asistentas ir eismo ženklų informavimo funkcija, padedanti palaikyti ir nustatyti didžiausią leistiną greitį. Automobilyje bus montuojama ir aktyvi eismo juostos palaikymo sistema, gebanti vairuotoją apsaugoti nuo nepageidaujamo išvažiavimo iš eismo krypties.

Automobilyje taip pat veiks aklųjų zonų ultragarsinis jutiklis, Drowsy Driver Alert sistema, kuri vairuotojus įspėja apie sumažėjusį dėmesingumą bei automatinis avarinis stabdis, su dviratininkų ir pėsčiųjų atpažinimu, kuris sulėtindamas automobilio greitį, padės išvengti ar sušvelninti galimas avarines situacijas.

„Compass“ modeliai, siekdami išlaikydami savitą stilistiką, vairuotojus pasitiks su moderniu bei rafinuotu interjeru –  visiškai nauju „full-HD“ raiškos skaitmeniniu 10,25 colių prietaisų skydeliu, išmaniąja „Uconnect 5“ sistema, leidžiančia transporto priemonę nuotoliniu būdu pasiekti išmaniuoju telefonu ar laikrodžiu. Automobiliuose taip pat veiks „Android“ operacine sistema su bevieliu „Apple CarPlay“ ir „Android Auto“ išmaniųjų telefonų integravimu taip pat interaktyvia „3D TomTom“ navigacija bei balso atpažinimo funkcija.

Ardzevičius pažymi, jog kartu su „Compass“ debiutu, „Jeep“ pirkėjų laukia ir pirmoji Baltijos šalyse –  „Wave“ globali lojalumo programa, kuri vairuotojams suteiks dar daugiau naudų – serviso aptarnavimo paketas, VIP aptarnavimo galimybės, įsitraukimas į aktyvią „Jeep“ bendruomenę bei informacija apie vykstančius „Jeep“ renginius.

Atnaujinti „Compass“ su benzininiu varikliu Lietuvoje kainuos nuo 26 990 Eur, dyzeliniu – 28 990 Eur, tuo tarpu hibridine jėgaine varomo „Compass“ kaina prasidės nuo 41 990 Eur.

Automobilių gamintoją „Jeep“ Baltijos šalyse atstovauja UAB „Autobrava“, kuri kartu atstovauja ir „Fiat“, „Alfa Romeo“,  ir kt. automobilių gamintojus bei valdo jų prekybos ir aptarnavimo atstovybes Lietuvoje ir Latvijoje. Bendrovė priklauso įmonių grupei „Modus Group“.