„Jeep“ nusitaikė į elektromobilių rinką

21 February 2022

„Jeep“ plečia elektrifikuotų miesto visureigių gamą, rinkoms pristatydamas „Compass e-Hybrid“  ir „Renegade e-Hybrid“ lengvųjų hibridų versijas. Prekinio ženklo atstovų teigimu, nuo šių metų pabaigos Vokietijos, Prancūzijos, Nyderlandų, Portugalijos, Šiaurės bei Baltijos šalių rinkose bus prekiaujama tik elektrifikuotomis automobilių versijomis.

„Naujieji modeliai papildys visais ratais varomų įkraunamų hibridų pasiūlą, kurie šiuo metu sudaro 25 proc. visų prekės ženklo pardavimų Europoje“, – sako oficialios „Jeep“ atstovybės Lietuvoje vadovas Arnoldas Ardzevičius.

Anot gamintojo, toks sprendimas priimtas remiantis keturiais ratais varomų, įkraunamų hibridinių automobilių gamyklos sėkme pasaulio rinkose ir bus dar vienas žingsnis link visiško automobilių elektrifikavimo Europoje.

„Jeep Compass e-Hybrid“ ir „Renegade e-Hybrid“ turėtų dar labiau sustiprinti bendrovės pozicijas elektromobilių rinkoje, auginti pardavimus ir plėsti elektrifikuotų automobilių pasiūlą Europos klientams. Tuo tarpu vasarą,  gamintojas rinkas supurtys ir visiškai nauja prabangiausio, hibridine pavara varoma „Jeep Grand Cherokee 4xe“ versija“, – sako A. Ardzevičius.

Naujieji „Jeep“ modeliai debiutuoja su pažangia hibridinė sistema: nauju 4 cilindrų 1,5 litro turbo benzininiu varikliu iš „Global Small Engine“ šeimos, kuris kartu su nauja 7 greičių 7HDT300 dvigubos sankabos automatine pavarų dėže užtikrina 130 AG ir 240 Nm didžiausią sukimo momentą.

Naujoji hibridinė technologija, „Renegade e-Hybrid“ ir „Compass e-Hybrid“ vairuotojams leis mėgautis autentiška hibridinio automobilio vairavimo patirtimi ir naudotis tik elektriniu varikliu, kuris įsijungia automobilį užvedus, važiuojant mažu greičiu, lėta eiga ar parkuojant automobilį.

„Naujasis 4 cilindrų variklis su turbokompresoriumi buvo sukurtas taip, kad geriausiai tiktų hibridiniam naudojimui, optimizuotų termodinamiką ir taip padėtų sutaupyti degalų. Naujoji aukšto slėgio tiesioginio įpurškimo sistema veikia esant slėgiui iki 350 bar. Šis benzininis variklis pasiekus aukščiausią 240 Nm sukimo momentą generuoja 130 AG. Benzininiame variklyje taip pat sumontuotas diržinis starterio generatorius užtikrinantis tylų ir sklandų variklio paleidimą“, – apie naujos kartos variklius pasakojo „Jeep“ atstovybės Lietuvoje vadovas A. Ardzevičius.

Siekdamas akcentuoti „Jeep“ prekės ženklo dėmesį aplinkai ir tvarumo įsipareigojimus gamintojas išleidžia  specialią „Upland“ automobilių seriją. Tiek „Renegade e-Hybrid“, tiek „Compass e-Hybrid“ vairuotojai galės rinktis iš specialios tvarios modifikacijos, išsiskiriančios unikaliomis estetinėmis detalėmis ir tvariomis medžiagomis, aplinkai tausojančiais dažais ir dangomis.

„Upland“ automobilių serija bus lengvai atpažįstamas dėl naujos išskirtinės Matter Azur eksterjero spalvos ir dviejų atspalvių juodo stogo, blizgių lengvojo lydinio 17 colių („Renegade e-Hybrid“ modeliui) ir 18 colių („Compass e-Hybrid“) ratlankių ir dar labiau išsiskiriančios išvaizdos. Unikalų išorės stilių užbaigs nauja MetaKrome bronzos apdaila ant priekinių grotelių ir galo bei specialus lipdukas ant bagažinės.

„Upland“ interjere yra naudojama ypač daug perdirbtų medžiagų, iš jų pagamintas stogo apmušalas, naujo specialaus dizaino grindų kilimėliai ir išskirtinės SEAQUAL® sėdynės, pagamintos iš vandenynuose surinkto ir perdirbto plastiko, su išskirtinėmis kontrastingomis siūlėmis, „Jeep“ logotipas ant priekinių atlošų ir ekologiško vinilo įdėklas viršutinėje dalyje. Tuo tarpu sėdynių apmušalų audinys pagamintas iš poliesterinio pluošto, kuris pagamintas perdirbus žvejų surinktą plastiką Viduržemio jūroje. Kai kurios juodo plastiko detalės interjere taip pat pagamintos iš perdirbtų medžiagų, o konkrečiau iš anksčiau automobilių žibintams naudoto plastiko. „Compass“ modelyje tiek durelių apdaila, tiek prietaisų skydelis yra aptraukti ta pačia medžiaga, gauta iš perdirbto plastiko, o bronzinė MetaKrome apdaila, padengta  ekologiškais dažais, puošia visą prietaisų skydelį.

Naujausiuose „Renegade“ ir „Compass“ hibriduose galima naudotis „Apple CarPlay“ ir „Android Auto“ išmaniųjų telefonų sistemomis, taip pat jie yra prijungti prie įvairių „Uconnect“ paslaugų, kuriomis galima naudotis per „Uconnect“ mobiliąją programėlę išmaniajame laikrodyje, tinklalapyje ar valdyti ją mygtukais ant stogo apšvietimo skydelio. Šiomis aplikacijomis galima naudotis ir per balsu valdomus asistentus „Amazon Alexa“ ir „Google Assistant“.

Tuo tarpu „My Uconnect“ mobilioji programėlė leidžia vairuotojams naudotis įvairiausiomis paslaugomis: išsikviesti pagalba naudojantis geolokacijos funkcija, nuotoliniu būdu valdyti automobilį (pavyzdys – įjungti ar išjungti šviesas), stebėti automobilio būklę, siųsti automobilio buvimo vietos nuorodą, gauti naujausią eismo informaciją, informaciją apie orus, greičio matuoklius, lankytinas vietas ir kt.

Abu modeliai yra aprūpinti pažangia standartine saugumo įranga, apimančia kelio ženklų atpažinimo, išmanią greičio, apie galimą vairuotojo nuovargį įspėjančią, vairuotojui trumpam praradus koncentraciją, automatinę avarinio stabdymo, pėsčiuosius ir dviratininkus (tik „Compass“ modeliuose) atpažįstančią sistemas.

Taip pat pirmą kartą Europoje debiutuosiančiuose modeliuose bus įdiegta antro lygio autonominio vairavimo sistema, naudojama greitkeliuose ir padedanti automatiškai parinkti greitį bei nenukrypti nuo eismo juostos.

Naujieji įkraunami „Jeep“ hibridai bus keturių skirtingų modifikacijų – „Longitude“, „Night Eagle“, „Limited“ ir „S“. Visi jie  bus varomai priekiniais ratais, nauja 7 laipsnių dvigubos sankabos automatine pavarų dėže ir 1,5 litro turbobenzininio variklio hibridine technologija, kuri užtikrina 130 AG ir 240 Nm didžiausią sukimo momentą.